Decoratieve wandafwerking

Het decoratieve wandafwerking wordt de laatste tijd steeds populairder. Tot een aantal jaren geleden werden muren en plafonds voornamelijk strak en en neutraal afgewerkt. Meestal koos men toen voor een veilige witte, crème of lichtgrijze tint, of wat donkerder grijs of taupe. Voor die tijd was dat heel anders, toen kon een stucadoor zich nog helemaal uitleven op fraaie, decoratieve wandafwerkingen en was het bekende ‘schuurwerk’ slechts de standaard afwerking van een muur of plafond.

Gladde wanden zijn ‘uit’

stucadoor metallic effectTegenwoordig komt het gelukkig steeds vaker voor dat u een vakman inschakelt om uw wanden en plafonds op een decoratieve wijze af te werken. Daarbij gaat het niet alleen om het aanbrengen van andere kleuren, maar ook om een meer decoratieve wandafwerking. Qua speciale kleuren zien we daarbij vooral veel metallic tinten en de trendy betonlook. Om deze effecten echt goed tot hun recht te laten komen, is er meer nodig dan het aanbrengen van een kleurtje. Een decoratieve wandafwerking komt pas echt tot zijn recht als een stucadoor ervoor zorgt dat de ondergrond ook voorzien is van een bijpassende afwerking.

Soorten decoratieve wandafwerkingen

Voor de afwerking van uw wand kan worden gekozen uit steeds meer soorten sierpleisters. Onze leveranciers breiden hun assortiment aan sierpleisters steeds verder uit zodat wij u als stucadoorsbedrijf qua wandafwerking en pleisterwerk ook steeds meer kunnen bieden. Onderstaand noemen wij een paar van de meest populaire decoratieve wandafwerkingen van dit moment.

Betonlook

Zo is het eerder genoemde betoneffect heel populair. Dit effect kunnen wij realiseren middels een speciale decoratieve sierpleister van Brander. Hiermee verkrijgt u een mooie, natuurlijke, robuuste betonuitstraling. U heeft daarbij de keuze uit verschillende kleuren.

Metallic effect

Ook kunnen wij uw wanden afwerken met een sprankelend metallic effect. Wij brengen dit effect aan in slechts twee lagen, waarbij u de keuze uit tientallen kleuren heeft. Van zilver metallic tot rosé, van goud tot groen of misschien wel blauw.

Zachte, natuurlijke afwerking

Met een Stucco Mat afwerking krijgen uw wanden een zacht en natuurlijk effect, dat sterk aan fluweel doet denken. Wij kunnen deze decoratieve wandafwerking in slechts twee lagen aanbrengen. U heeft daarbij keuze uit meer dan 50 kleuren.

Spachtelputz

Vroeger was dit een van de populairste wandafwerkingen. Nu de gladde wanden wat minder populair zijn, merken we dat er ook weer meer vraag is naar spachtelputz. Wij kunnen uw wanden voorzien van diverse soorten spachtelputz, in verschillende korrelgroottes en met verschillende effecten.

Vakwerk

beton look effect stucenUiteraard hebben wij als stucadoors een gedegen vakopleiding achter de rug en hebben we de inmiddels jaren aan ervaring. Daardoor weten wij precies op welke wijze wij uw wanden en plafonds het beste af kunnen werken.

Bovendien volgen we ook regelmatig trainingen om op het gebied van decoratieve wandafwerkingen helemaal bij te blijven. Zo kunt u er zeker van zijn dat ons stucadoorsbedrijf ook uw wanden op professionele wijze kan voorzien van de door u gewenste wandafwerking.

Meer weten?

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u graag meer weten over onze dienstverlening? Heeft u een specifieke vraag of wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op! U kunt ons telefonisch bereiken via 0180 – 64 70 98 of 06 – 15 21 45 89. U kunt ook mailen naar info@stucadoorsbedrijflange.nl.