Plafond witten

Als uw plafond bijvoorbeeld mooi gestuct is wilt u dit natuurlijk nog mooi (laten) afwerken. Dit kan bijvoorbeeld door uw plafond te witten. Hierbij is het belangrijk dat u secuur te werk gaat, gezien het eindresultaat anders niet mooi zal zijn. Haal bijvoorbeeld lampen weg, maak gebruik van tape en leg kranten op de vloer om geen verf te krijgen waar u het niet hebben wilt.

Wat heeft u nodig bij het witten van uw plafond?

Voordat u begint met het witten van uw plafond is het slim om eerst alle benodigde materialen en hulpmiddelen aan te schaffen. Dit is belangrijk als u een zo net mogelijk resultaat wilt. Denk aan het aanschaffen van:

  • Goede witte latex muurverf;
  • Een verfroller;
  • Een verfbak met een afrolruimte;
  • Radiator roller;
  • Een bijpassende telescopische stok bij de verfroller;
  • Goede kwast voor het afwerken van de hoeken en randen;
  • Afplaktape en verf roerstokken;
  • En tot slot kan een huishoudtrap erg handig zijn, met name voor de hoeken en randen.

Hoe zorgt u voor een net resultaat?

Het is bijna niet te voorkomen dat er wat gemorst gaat worden. Zorg daarom dat het meubilair is afgedekt of verwijderd is uit de ruimte die gewit gaat worden. Ook is het belangrijk dat u de grond afdekt met bijvoorbeeld een zeil. Het afplakken van de randen van de muren die het plafond raken moeten worden afgeplakt om ervoor te zorgen dat hier geen verf op komt.

Dan kunt u beginnen met het gereed maken van het plafond. Denk aan het verwijderen van stof en oude verf wat los aan het laten is. Als dit gedaan is kunt u beginnen met schilderen. Het beste is om te beginnen met de hoeken en randen door een kwast te gebruiken. Vervolgens kan met een vochtige verfroller de rest van het plafond geverfd worden. Het is hierbij aan te raden dat eerst van links naar rechts gewerkt wordt en bij de tweede laag van voor naar achter. Dit doet u om strepen te voorkomen. Tot slot verwijdert u het tape van de muren wanneer de verf nog nat is.

Interesse in het inschakelen van professionals voor het witten van uw plafond?

Indien u niet zeker bent van een goed resultaat waneer u zelf uw plafond zou witten of als u geen tijd of zin heeft, dan kunt u ons natuurlijk ook inschakelen. Wij hebben jarenlange ervaring met het stucen en witten van plafonds en leveren een professioneel en strak resultaat. Neem contact met ons op voor meer informatie.