Uw vakman voor stucwerk en pleisterwerk in de regio Barendrecht

Het stuken van een muur of plafond kan op meerdere manieren. Iedere manier heeft zijn specifieke eigenschappen. De keuze van het soort stukadoorswerk hangt af van de ondergrond, omstandigheden en het gewenste eindresultaat. Een goede stukadoor zal zijn klanten daarin uitvoerig en vakkundig adviseren.

Het glad en strak afwerken van wanden en plafonds kan door middel van de volgende manieren:

  • Stucwerk
  • Pleisterwerk
  • Spuitwerk

Het nut van spuitwerk

Spuitwerk is bedoeld om redelijk glad afgewerkte muren en plafonds snel en eenvoudig een afwerklaag met een fijne structuur te geven. Het aanbrengen van spuitwerk lijkt relatief eenvoudig. Echter vereist het toch de nodige kennis en ervaring om tot een professioneel resultaat te komen.

Professioneel stuc- en raapwerk

Het echte vakmanschap van onze vakkundige stukadoors komt nog meer naar voren bij stucwerk en pleisterwerk, dat bij het aanbrengen van dikkere lagen ook wel raapwerk wordt genoemd.

Aan de hand van de ondergrond, de gewenste afwerking en de plaats van de muur, wand of plafond zal Stucadoorsbedrijf Lange u adviseren om stucwerk of pleisterwerk aan te brengen. Hoewel beide methodes gelijk lijken en het uiteindelijk doel – een gladde afwerklaag- natuurlijk ook hetzelfde is, zijn er toch wel verschillen tussen stucwerk en pleisterwerk. Bij beide methodes gaat het ook om het wegwerken van onzuiverheden en scheuren op wanden en plafonds. Het verschil tussen pleister- en stukwerk zit in de gebruikte mortel. Het stucgips bevat in het geval van stucwerk namelijk wat meer water. Daardoor is stukwerk bij voorkeur geschikt voor binnenmuren, en voor het wegwerken van kleinere oneffenheden. Voor buitenwanden, waar de scheuren en oneffenheden meestal wat groter zijn, wordt meestal pleisterwerk toegepast. Deze techniek wordt als het echt grote laagdiktes betreft ook wel raapwerk genoemd.

Advies over kwaliteitsstucwerk en pleisterwerk

Het bovenstaande is slechts een korte samenvatting van wat stukwerk en pleisterwerk inhoudt. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Daarbij maakt het niet uit of u de wanden alleen glad en strak af wilt laten werken, of dat u ze met een decoratieve wandafwerking wilt laten behandelen.

Laat u daarom uitgebreid adviseren door een professionele, ervaren stukadoor. Als u als particulier of bedrijf in Barendrecht of de wijde regio bent gevestigd, kunt u daarom gewoon het beste een afspraak met Stucadoorsbedrijf Lange maken voor een vrijblijvend advies en prijsopgave. Dat is ook mogelijk als u niet in Barendrecht maar in één van de andere plaatsen in de regio Rotterdam bent gevestigd.