Stuc- en pleisterwerk

Stucadoorsbedrijf Lange houdt zich bezig met diverse aspecten van het stuc- en pleisterwerk. Hier vindt u een overzicht terug met een korte omschrijving.

Stucwerk

Stucwerk is een plastisch mengsel van gips, marmerpoeder en lijmwater. Het wordt gebruikt om onder andere muren van een huis een deklaag te geven. Ook wordt het gebruikt ter versiering van wanden en zolderingen.

Sierpleister

Sierpleister is een mooie en praktische afwerking van uw muren. Het woord ‘Sierpleister’ is eigenlijk een verzamelnaam voor een aantal sierpleisters. De meest bekende is Spachtelputz. Spachtelputz stucwerk is een mengsel van gebroken marmerkorrels en een bindmiddel op basis van kunststof. Muren en wanden kunnen hiermee bedekt worden. Andere sierpleisters zijn Rustiekputz, dat een iets grovere structuur heeft dan Spachtelputz en Granol, dat nog iets grover is en o.a. in alle kleuren kan worden aangebracht.

Stukadoorsbedrijf Lange voor al uw stucwerk in de omgeving Barendrecht en Spijkenisse.

Wij werken met Sierpleisters van o.a.

SPS logo
Brander
Rigo Wandstyling
Strikolith
Relius Hoeka

Wandafwerking

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om wanden af te werken. De meest voorkomende manieren zijn:

Behang- of spuitklaar: de wanden worden gepleisterd, zodat deze glad genoeg zijn om er behang, sierpleister of spuitwerk als afwerking te gebruiken.

Pleisterwerk- en sausklaar: de wanden worden zodanig glad afgewerkt dat deze geschikt zijn voor een sauslaag, verflaag, skinbehang, e.d., die door de schilder als eindafwerking wordt aangebracht.

Schuurwerk: op de mortel van de wanden wordt een schuurlaag aangebracht, waardoor er een vlakke ondergrond ontstaat. Deze schuurlaag is nagenoeg wit, maar het is aanbevolen deze laag van een sauslaag te voorzien tegen eventuele bevuilingen en beschadigingen.

Latex spuitwerk: Latex spuiten is een vorm van airless spuiten. Met deze methode wordt het latex onder hoge druk op een oppervlak gespoten. Door met latex te spuiten, wordt het meest gladde resultaat bereikt, gladder dan met alle andere vormen van muur- en plafondverf. 

Plafondafwerking 

Er zijn verschillende mogelijkheden om plafonds af te werken:

Wit pleisterwerk (sausklaar): hierbij wordt het plafond glad afgewerkt en kan deze door de schilder van een sauslaag worden voorzien voor de uiteindelijke kleur.

Schuurwerk: als een plafond geschuurd wordt, is het meteen kant-en-klaar. Het is hierbij mogelijk om diverse structuren aan te brengen, zoals bijvoorbeeld draai-effecten.

Spackspuitwerk: spackspuiten is een afwerkmethode van wanden en plafonds in de woning- en utiliteitsbouw. Ook dit is een kant-en-klare afwerking. Het wordt vaak standaard in wit uitgevoerd, maar op aanvraag is het soms ook in diverse kleuren mogelijk.

Latex spuitwerk: Latex spuiten is een vorm van airless spuiten. Met deze methode wordt het latex onder hoge druk op een oppervlak gespoten. Door met latex te spuiten, wordt het meest gladde resultaat bereikt, gladder dan met alle andere vormen van muur- en plafondverf.

Pleisterwerk

Pleisterwerk is een dunne gipslaag van 3 t/m 5 mm dik. Dit om een gladde afwerking te verkrijgen voor wanden en plafonds. Pleisterwerk wordt aangebracht op een vlakke ondergrond zoals in een nieuwbouw woning of op oud stucwerk en/of gipsplaten. Glad pleisterwerk zorgt ervoor dat wanden en plafonds allure uitstralen.

Raapwerk

Met raapwerk is het mogelijk om scheve muren of plafonds weer recht te maken door bepaalde delen dikker of juist dunner te "rapen". Daarnaast kunnen in raapwerk onder andere ronde profielen worden verwerkt. Raapwerk wordt vaak toegepast in vochtige ruimtes zoals badkamers en in kelders voor het betegelen van de wanden.

Decoratieve wandafwerking

Om een echt exclusief, representatief en origineel effect te krijgen, kunnen we de wanden ook voorzien van een decoratieve wandafwerking, bijvoorbeeld met Stucco Mat van Brander.

Interesse?

Ben u geïnteresseerd in een van onze werkzaamheden, heeft u een vraag of wilt u graag een vrijblijvende offerte opvragen? Neem dan gerust contact met ons op! U kunt ons telefonisch bereiken via 0180 - 64 70 98 of 06 - 15 21 45 89. U kunt ook mailen naar info@stucadoorsbedrijflange.nl Wij helpen u graag verder!